مقالات

انواع بازی های فکری (کودکان و بزرگسالان)

انواع بازی های فکری

انواع بازی های فکری شامل بازی های رومیزی، بازی فکری با کارت، بازی معمایی و بازی های ساختنی می شود. از جمله بازی های فکری رومیزی نیز می توان به بازی تخته نرد، شطرنج، منچ مارپله، کشمکش، هاکی و … اشاره کرد. شما می توانید برحسب علاقه و روحیه خود هریک از این بازی ها را انتخاب کرده و با افرادی که دوستشان دارید سرگرم بازی شوید. اگر شما هم به بازی شطرنج علاقمندید می توانید با خرید شطرنج این بازی دونفره هیجان انگیز را تجربه کنید.

آشنایی با انواع بازی های فکری

حال که با مزیت‌های بازی‌های فکری آشنا شدید، وقت آن رسیده است تا شما را با انواع بازی ‌های فکری آشنا کنیم. بازی‌های فکری را در انواع مختلف بازی‌های رومیزی، بازی با کارت، بازی‌های معمایی و بازی‌های ساختنی می‌توان دسته‌بندی کرد که هرکدام از آن‌ها با مزیت‌های خاص خودشان به همراه هستند. در ادامه به معرفی هر یک از بازی‌های فکری ذکرشده خواهیم پرداخت.

بازی‌های رومیزی

بازی های رومیزی

به بازی‌هایی که در آن، صفحه بازی بر روی یک میز طراحی شده و افراد می‌توانند به صورت دو یا چند نفره با یکدیگر بازی کنند، بازی‌های رومیزی می‌گویند. شطرنج، منچ و تخته نرد ازجمله بازی‌های پرطرفداری هستند که در گروه بازی‌های رومیزی قرار می‌گیرند. امروزه با توجه به استقبال مردم به بازی تخته نرد بسیاری از افراد خرید تخته نرد را به دیگر بازی های فکری ترجیح می دهند.

یکی از مزیت های بازی های تخته ای ایجاد لحظاتی مهیج همراه با تفکر است. در بازی های تخته ای به خصوص شطرنج و تخته نرد شما به یک استراتژیست حرفه ای تبدیل می شوید. در اینگونه بازی ها شما یاد میگیرید که چگونه در حساسترین شرایط بهترین تصمیمات را بگیرید و از حس پیروزی لذت ببرید.

بازی فکری با کارت

بازی‌های کارتی از دیگر انواع بازی‌ های فکری محسوب می‌شوند که با استفاده از تعدادی کارت، افراد در تعداد مختلف می‌توانند برای رسیدن به نتیجه‌ای خاص با یکدیگر رقابت کنند. بازی‌هایی مثل دبلنا، مونوپولی و غیره ازجمله بازی‌هایی هستند که می‌توان آن‌ها را در این گروه از بازی‌های فکری قرار داد.

تقویت حافظه، یکی از مزیت‌هایی است که بازی‌های کارتی با خود به همراه دارند. اگرچه این نوع از بازی‌های فکری دشوار نیستند اما برای موفقیت و پیروز شدن در این بازی‌ها لازم است از استراتژی‌های خاصی استفاده شود. همچنین زیر نظر گرفتن بازی بازیکنان دیگر و توجه داشتن به روند بازی آن‌ها از دیگر ویژگی‌های بازی با کارت است که می‌تواند به تقویت عملکرد مغز منجر شوند.

بازی فکری معمایی

بازی‌های فکری معمایی را باید از دیگر انواع بازی ‌های فکری به شمار آورد که برای موفقیت در آن‌ها باید به معماها و تست هوش‌های مختلفی پاسخ داد. در این نوع از بازی‌ها از مغز استفاده بیشتری می‌شود چرا که برای رسیدن به پیروزی بایستی مدام فکر کرد.

افزایش ضریب هوشی یکی از چند مزیت مهم بازی‌های فکری معمایی محسوب می‌شود. بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته، با استفاده از معماهای مختلف و تلاش برای پاسخ دادن به آن‌ها می‌توان به نتایج مثبتی همچون افزایش ضریب هوشی دست یافت. از آنجایی که برای حل معماها لازم است به سمت تفکر و استدلال گام برداشته شود، لذا این امکان فراهم است که بتوان از طریق پاسخدهی به معماهای مختلف، ضریب هوشی را در خود تقویت کرد.

بازی‌های ساختنی

بازی های ساختنی

آخرین نوع از انواع بازی ‌های فکری که قصد داریم به معرفی آن بپردازیم، بازی‌های ساختنی هستند. بسیاری از افراد اینطور فکر می‌کنند که بازی‌های فکری ساختنی برای کودکان مناسب بوده و این نوع از بازی‌ها برای بزرگسالان توصیه نمی‌شوند. بایستی به شما بگویم که چنین تفکری کاملا غلط است چراکه بازی‌های فکری در هر نوعی که باشند برای تمامی افراد خردسال و بزرگسال مناسب هستند. پازل‌ها ازجمله بازی‌های معروف این گروه هستند که همگی با آن آشنایی داریم.

افرادی که علاقه‌مند به بازی‌های فکری از نوع ساختنی هستند، باید به قطعات مختلف بازی به دقت نگاه کنند. در حقیقت این دقت نظر سبب می‌شود تا استدلال دیداری در شخص تقویت شوند. تقویت استدلال بصری باعث می شود تا شما بتوانید بعضی از کارهای روزانه‌تان را با دقت بیشتری انجام داده و در نتیجه موفق‌تر عمل کنید.

چرا سرگرمی با بازی‌های فکری؟؟؟

چرا سرگرمی با بازی‌های فکری

چرا اوقات سرگرمی کودکان و نوجوانان را با بازی فکری پر کنیم؟ کدام بازی فکری بهتر است؟ ملاک مقایسه بازی‌های فکری با هم در چیست که یک بازی نسبت به دیگری پرطرفدار می‌شود؟

امروزه می‌توان انواع بازیهای فکری را در بازار مشاهده نمود که افراد بزرگ و کوچک زیادی از طریق بازی کردن با آن‌ها می‌توانند لحظات شاد و مفرحی را برای خود و دیگران رقم بزنند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با انواع بازی‌ های فکری رایج در دنیا که ذهن شما را به چالشی هیجان انگیز و مهیج دعوت می‌کند آشنا کنیم.

کسانی‌که با انواع بازی ‌های فکری خود را سرگرم می‌کنند نه تنها لحظاتی مهیج و خارق‌العاده برای خود رقم می‌زنند بلکه به نوعی تمرین تقویت ذهن مشغول می‌شوند. تمرینی که ذهن و فکر و تمرکز آن‌ها را محک زده و به بهبود عملکرد آن کمک می‌کند.

در حقیقت این افراد به خودشان اجازه می‌دهند تا در ذهن خود به‌منظور غلبه بر حریفان و شکست دادن آن‌ها به برنامه‌ریزی‌های مختلفی روی آورده و نقشه‌های گوناگونی را طراحی و پیاده‌سازی کنند. به دلیل آنکه افراد مجبورند در بازی‌های فکری از ذهن خود کار بکشند در نتیجه این امر می‌تواند از پیری زودرس و اختلالات فکری در آن‌ها پیشگیری کند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های بازی‌های فکری را می‌توان در تقویت مهارت‌های شناختی دانست.

منظور از مهارت‌های شناختی، مهارت‌هایی هستند که افراد برای مدیریت دقیق افکار خود به آنها احتیاج دارند. اگر بخواهیم ساده‌تر این مساله را برای شما بیان کنیم باید بگوییم که معنای دیگر مهارت‌های شناختی، آن توانایی‌هایی هستند که به کمک افراد می‌آیند تا شخص بتواند مسأله‌ای را راحت‌تر حل کند. تمامی افراد اعم از بزرگسال و خردسال، زن و مرد، پسر و دختر، جوان و نوجوان برای آنکه بتوانند زندگی بهتری را تجربه نمایند بایستی بتوانند مدام فکر کرده و تصمیم درست را انتخاب کنند.

مزایای سرگرمی با بازی فکری

مزایای سرگرمی با بازی فکری

با انجام انواع بازی‌ های فکری می‌توان ذهن را از استدلال نکردن و فعالیت نداشتن‌ دور نگهداشت و در مقابل آن را برای حل مسائل گوناگون به چالش کشید. انجام بازی‌های فکری مزیت‌های زیادی دارد که شاید بتوان مهم‌ترین آن‌ها را در موارد زیر خلاصه کرد:

۱-به تقویت حافظه کمک می‌کنند.

۲- سرعت تفکر را در فرد افزایش می‌دهند.

۳- باعث تقویت مهارت‌های شناختی می‌شوند.

۴- قدرت تفکر و برنامه‌ریزی را افزایش می‌دهند.

۵- باعث افزایش تمرکز می‌شوند.

جمع بندی

به جرات می‌توان ادعا کرد که با استفاده از بازی‌های فکری می‌توان چند هدف را به‌طور همزمان نشانه گرفت. با بررسی انواع بازی های فکری به این نتیجه می رسیم که بازی های رومیزی علاوه بر سرگرم کنندگی باعث بیشتر شدن دورهمی های دوستانه و خانوادگی می شود و اوقات فراغت بهتری را رقم می زند. شما می‌توانید با انجام این بازی‌ها در دورهمی‌ها و مهمانی‌ها، لحظات شادی را برای خود و دیگران رقم بزنید. دومین هدفی که با انجام این بازی‌ها می‌توانید به آن دست یابید، تقویت عملکرد مغز است. سومین هدف این است که می‌توانید خود را از استرس‌های مختلف زندگی برای مدتی دور نگه دارید و با آرامش بهتری لحظات را سپری کنید. با ادامه مقالات شهر فکر با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *